Унай Емери започна с мечтан старт при завръщането си във Висшата лига начело на Астън Вила, след като вдъхнови бирмингамци за победа над Манчестър Юнайтед с 3:1 в мач от 15-ия кръг. 

Домакините играха силно, като дръпнаха с 2:0 още до 11-ата минута, след това имаха малшанс да си отбележат автогол, но пък в началото на второто полувреме си върнаха спокойствието с трето попадение. 

Юнайтед като цяло разочарова с играта си и създаде твърде малко добри положения. Така серията на отбора от 5 поредни мача без загуба в първенството приключи, като хората на Ерик тен Хаг остават с 23 точки, докато Вила увеличи актива си до 15 и диша малко по-спокойно. 

Унай Емери направи 2 промени в състава на Вила за първия си мач, като Лука Дин се завърна вместо Ашли Йънг, а Джейкъб Рамзи стартира в средата на терена вместо Дани Ингс. За гостите Кристиано Роналдо бе капитан, но интересното бе, че Дони ван де Беек бе титуляр за първи път в първенството, а и младия Алехандро Гарначо също започна. Линдельоф замени Магуайър, а Антъни отново не бе в групата. 

Както често се случва, отборът с нов мениджър започна силно в стремежа да покаже качествата си пред новия бос. Още в 3-ата минута Рамзи центрира опасно, след  което в 7-ата бирмингамци поведоха. Уоткинс се справи с Линдельоф, комбинира с Рамзи, който пък на свой ред намери Бейли, който с прецизен изстрел прати топката в далечния ъгъл. 

Шокът за Червените дяволи явно бе пълен, защото в 11-ата минута те получиха нов гол. Домакините спечелиха свободен удар, който Лука Дин превърна в гол с великолепен изстрел. Де Хеа просто нямаше шанс да отрази. Феновете полудяха, а и играчите и Емери бяха на Седмото небе. 

Вила продължи да играе силно и Кеш стреля над вратата, а Юнайтед така и не можеше да стигне до нещо особено в предни позиции. Последваха по-равностойни минути, но без чисти положения. Все пак в 33-ата минута Гарначо стреля от малък ъгъл, но Мартинес се справи, а гостите опитаха да натиснат. Домакините обаче действаха сигурно в защита.   

В 45-ата минута обаче, късметът върна гостите в мача. След едно центриране топката бе избита, но попадна в краката на Люк Шоу на границата на наказателното поле, леко вляво. Защитникът стреля, ударът не изглеждаше точен, но топката се отби в тялото на Рамзи и влетя в мрежата. Това върна надеждите на Юнайтед, макар и с доста късмет.  

Само че скоро след подновяването на играта Вила вкара отново. Уоткинс проби твърде лесно отляво, след което върна топката около точката за дузпата, където абсолютно свободен бе Рамзи, който с мощен удар под гредата направи 3:1 и се реваншира за попадението на гостите, което бе обявено като автогол, тъй като ударът на Шоу бе неточен. 

В 60-ата минута Мингс и Роналдо се сдърпаха здраво в наказателното поле далеч от топката, като португалецът, като паднаха на земята. Реферът ги успокои с жълт картон, а ситуацията бе прегледена за потенциален червен картон на Кристиано, но такъв не последва. 

Тен Хаг направи тройна смяна в средата на втората част, но играта на отбора му бе бавна и разочароваща, така че за домакините нямаше големи проблеми, като до края не се случи нищо особено. 
 
Астън Вила – Манчестър Юнайтед    3:1

1:0    Бейли 7
2:0    Дин 11
2:1    Рамзи 45 автогол
3:1    Рамзи 49

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Дин (79 Йънг), Луис, Дендонкер, Рамзи, Буендиа (79 Камара), Бейли (70 Макгин), Уоткинс (79 Ингс)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Линдельоф, Мартинес, Шоу (64 Маласиа), Каземиро, Ериксен, Гарначо (64 Марсиал), Ван де Беек (64 Еланга), Рашфорд, Роналдо